Aktuellt


På den här sidan presenterar vi det som är på gång, aktuella möten och   rapporter från vårt Länksällskap!
Handensällskapet medlem i Rikslänkarna!


I slutet av maj antog styrelsen i Sällskapen Länkarnas Riksförbund Sällskapet Länkarna Handens medlemsansökan och, efter den karenstid som riksförbundet har i stadgarna för nyintredda sällskap på sex månader kommer vi att vara en fullvärdig medlem i förbundet.
Efter det att beslutet på det sammankallade medlemsmötet den 2 maj hade tagits om att vi i Handenlänkarna skulle ansluta oss till Rikslänkarna skrev våra firmatecknare i styrelsen, dvs ordförande Gunnar och kassör Björn på en inträdesansökan den 23 maj.
I det distrikt som vi är anslutna till är det endast ett sällskap som ännu inte har tagit ställning till om de skall söka medlemskap i Rikslänkarna.
Vårt Mellansvenska Distrikt behåller vi när vi ansluts till Rikslänkarna utan några organisatoriska förändringar, förutom ett namnbyte för att passa in i vår nya organisation.
Handenlänkarna kommer inte att se sitt beslut att ansluta sig till Rikslänkarna som att sällskapet på något vis ändrar uppfattning om att vi är Länkkamrater, oavsett om vi är anslutna till ett riksförbund eller ej. Vi ser oss som ett Länksällskap fyllt av länkkamrater som kämpar för att behålla vår egen nykterhet och för att de som vill men inte lyckas med att hålla sin nykterhet är de viktigaste uppgiften för oss att i vår dagliga gärning stötta dessa i dess kamp mot drogen.


        Ö p p e t   o c h  s t ä n g t
Vi har öppet följande tiderVintertider
september - juni
Månd, onsd, fred. 19-21.
På måndagar är anhöriga hjärtligt välkomna!
      Sommartider
Från midsommar, juli och augusti
Onsdagar och fredagar 19-21
På fredagar är anhöriga hjärtligt välkomna!


        K o m m a n d e   p u n k t m ö t e n  

Punktmöten de kommande 4 veckorna:
 • Onsdagen den 22 augusti Stängt
 • Onsdagen den 29 augusti klockan 19.00!
 • Onsdagen den   5 september klockan 19.00!
 • Onsdagen den 12 september klockan 19.00! • Kamratresa 22-23 augusti

  Resan vi gjorde per buss till Östergötland förra hösten blev så himla lyckad att vi fortsätter vårt resande och denna gång tar vi sikte på nordvästra Uppland och på norra Västmanland.
  Vid ratten kommer vi precis som i fjol ha vår trygga schaufför Pelle och även bussen blir troligtvis densamma som i fjol.
  Vår resrutt :

  Dag 1

  På det första stopp som vi gör är vi kvar i Uppland där vi tar studiebesök i Härkeberga kyrka. Efter det att våra sinnen har fått sin njutning bär det av mot ett ställe där våra magar kommer att bli lika tillfreds. Efter maten landar vi vid Skultuna Bruk.
  Skultuna är inte bara ett mässingsbruk utan även en levande bruksort. Det finns med andra ord en hel del sevärt i krokarna så vi har inte några tider att passa.

  Dag 2

  Efter en mastig frukost lämnar vi hotellet i Västerås styr vi kosan till Sala Silvergruva där vi går under jord.
  Efter underjorden kan det vara dags att rikta blickarna utåt över landskapet och vi gör en mindre sightseeing i det västmanländska och norduppländska landskapet. Vi avslutar resan genom att ta en guidad rundtur med ”parktåget” i Enköpings prunkande parker som nu står och väntar på oss i sin vackra höstskrud.
  Det kommer under hela resan att finnas utrymme för kortare pauser när vi så önskar, kanske för att ta en snabbfika eller bara för att få sträcka på benen en stund.
  Vi beräknar att avresa från vår lokal i Handen på onsdagen klockan 8.00 och vi är tillbaka under torsdagen mellan 17.00 och 18.00.
  Sista anmälningsdag 1 augusti!
  Hjärtligt välkomna!
  Björn och Erik
  Festkommittén
       

          S o m m a r   o c h   s e m e s t e r

  Varför inte ta med familjen eller åka ensam och semestra i glada Länkkamraters lag på någon av våra Sommarhem?
  I Handenlänkarna är vi ett litet gäng som i mitten av augusti brukar åka ner tillsammans för att fira semester i Ljunghusen med salta bad i den östra ändan av Öresund.
  Om du vill följa med oss till Ljunghusen kan du kontakta Stene för mer information. Du hittar hans telefonnummer i telefonlistan.
  Läs mer om både Ljunghusen i Skåne, Lugnet utanför Arvika och Sunnerö utanför Lerum under länkarna till vänster.

          M e l l a n s v e n s k a   D i s t r i k t e t

  Höstträff 1 - 2 september!
  I år håller vårt Länkdistrikt höstens möte på Wästerbergs Folkhögskola strax utanför Sandviken.
  Det är vår första distriktsträff efter det att en majoritet av sällskapen har fått inträde i Sällskapen Länkarnas Riksförbund. En punkt på dagordningen blir att vi gå igenom och ställer frågor om det som kan vara nytt för sällskapen.
  Vi kommer att på den här sidan lägga ut mer information om distriktsträffen inom kort!


          R a p p o r t e r 

  Rapport från årsmötet
  Styrelsen fick full och tacksam ansvarsfrihet för 2017 och ur styrelsen omvaldes Björn, Erik, Gunnar (ordförande) och Stickan.
  Läs gärna verksamhetsberättelsen som du finner i pdf-format om du klickar på länken till vänster.

  Rapport från styrelsemötet den 23 maj
 • På styrelsemötet den 23 maj skedde det historiska att en ansökan om medlemsskap i Sällskapen Länkarnas Riksförbund, eller Rikslänkarna som vi ofrast kallar denna centralorganisation skrevs under och skickades in.
 • Från Riksträffen i Jönköping rapporterades att förhandlingarna till stor del handlade om att ungefär hälften av länksällskapen kommer att ansöka om inträde i Rikslänkarna. Precis som hos oss tidigare handlade det för dessa sällskap främst om en rädsla för att de så viktiga bidragen från kommun och/eller länsstyrelse skulle försvinna vid en övergång. Så är inte fallet när en övergång är förankrad hos bidragsgivaren men ett efektivt argument för att stoppa ett beslut om samgående hos de som vill stoppa densamma.
  Nåväl, till höstens Riksmöte som sällskapet i Sandviken är sammankallande till är även de sällskap som har gått med hos Rikslänkarna välkomna. Dessutom har Sandvikensäll- skapet ansökt om medlemsskap hos Rikslänkarna. Denna träff bådar gott för ett första möte inför vårt framtida samarbete mellan oss Rikslänkar och Fria länkar.
 • Höstens bussresa, en tvådagarstur för oss länkkamrater och våra närmast anhöriga under vecka 34, kommer att gå mot Västmanland. Håll utkik på vår hemsida för fortlö- pande information om resans begivenheter,
 • Visbylänkarna kommer tillsammans med Rikslänkarna att under Almedalsveckan under måndag till torsdag i hamnen ha en husvagn för att sprida länkarnas budskap. Vi tackar Visby för ett mycket bra initiativ och anslår 1 000 kronor för att hjälpa till med att täcka de kostnader som uppkommer i samband med hyra av plats.

  Styrelsen beslutade inte om något nytt framtida mötesdatum. Vår ordförande kommer under sommaren att kalla oss till ett styrelsemöte vid behov.
  Om du har något förslag på verksamhet eller några frågor är du välkommen att kontakta styrelsen och du finner vår e-postadress via länken till vänster.  Hemsidan
  För att göra sidan så bra som möjligt önskar vi dina synpunkter på dess innehåll. Vad saknar du? Vad kan bli bättre?
  Tveka inte att säga till! Du gör det enklast genom att mejla webbredaktören på den klickbara länken längst ner på sidan.