Aktuellt


På den här sidan presenterar vi det som är på gång, aktuella möten och   rapporter från vårt Länksällskap!


folkhögskoleområdet från luften

Höstens Distritksträff


Sällskapet Länkarna Sandviken bjuder in oss till en kamratträff på Västerbergs folkhögskola lördagen den 21 september och till Mellansvenska Distriktets höstmöte på söndagen.
Kontaktuppgifter till sällskapet och mer information om evenemangen finner du genom att välja länken märkt Distriktets höstträff till vänster på denna sida.
Anmälan som är bindande vill Sandvikensällskapet ha senast 2 september 2019 och du sänder den Via brev på adress Sällskapet Länkarna i Sandviken, Björkgatan 4, 811 39 Sandviken eller via mejl info@sandvikenlankarna.se
Om du vill åka som ombud för Handenlänkarna tar du upp det på ett medlemsmöte i mitten av augusti. Du kan även sända ett mejl till styrelsen via den länk som du finner längst ner till vänster på denna sida eller ta personlig kontakt med Gunnar.Foto Ingemar Rosén

Riksförbundets Kongress.


Sällskapen Länkarnas Riksförbund höll Kongress den 11 maj.
Vi från Handenlänkarna var representerade med Björn, Erik och Stene, förstärkta av Stickan.
Du kan läsa det kongressuttalande som vi gjorde på kongressen samt kongressprotokollet genom att hämta pdf-filer via de länkar som du finner till vänster av denna text.
Om du har några ytterligare frågor om kongressen eller om Sällskapen Länkarnas Riksförbund kan du mejla till styrelsen på den adress som du finner till vänster långt ner på sidan.


        Ö p p e t   o c h  s t ä n g t
Vi har öppet följande tiderVintertider
september - juni
Månd, onsd, fred. 19-21.
På måndagar är anhöriga hjärtligt välkomna!
      Sommartider
Från midsommar, juli och augusti
Onsdagar och fredagar 19-21
På fredagar är anhöriga hjärtligt välkomna!


        K o m m a n d e   p u n k t m ö t e n  

Punktmöten de kommande 4 veckorna:
 • Onsdagen den 28 augusti klockan 19.00!
 • Onsdagen den   4 september klockan 19.00!
 • Onsdagen den 11 september klockan 19.00!
 • Onsdagen den 18 september klockan 19.00!


 •         H ö s t e n s   r e s a  

  Du kan fortfarande anmäla dig till att följa med på resan men vi kan inte garantera att du får någon lunch på båten!
  Höstens resa går tisdagen den 3 september till Motala och en Göta kanalkryssning med M/S Kung Sverker
  Årets resa kommer att vara en endagsutflykt till Motala där vi tar en 5-timmarstur med en kanalbåt där lunch ingår.
  Du kan läsa mer om både kryssningen och båtens matsedel genom att klicka på M/S Kung Sverker
  Efter det att kryssningen har tagit slut klockan 15.00 kan vi komma överens om att ha ett besök på Motala Motormuseum som ligger bara några meter bort från angöringskajen. Motormuseet innehåller så pass mycket mer än bara motorer så ett besök tror vi kan ge oss alla en trevlig upplevelse på denna resa.
  Läs mer om Motormuseet och dess aktuella utställningar på deras egen hemsida genom att klicka på Motala Motornuseum
  Vi samlas, gärna tillsammans med någon när och kär, vid lokalen den 3 september senast klockan 7.30 för att vi skall kunna åka till Motala utan att behöva stressa och vi beräknar hemkomst runt klockan 19.00.
  Mer information om resan kan du få genom att sända ett mejl till oss eller att prata med Gunnar eller Björn när du träffar dem på lokalen. Du kan också ringa till Erik på telefon 070-88 125 44.
  Anmälan görs antingen på den lista som är uppsatt på lokalen eller via e-post genom att klicka på länken till vänster.
  Sista anmälningsdag är fredagen den 23 augusti!
  Föreningen sponsrar resan men vi tar ut en egenavgift.


  Rederiet presenterar sin resa med följande ord:
  Med M/S Kung Sverker får du uppleva en guidad tur längs den vackraste delen av Göta kanal.
  Under resan som tar 5 timmar slussar vi 12 gånger.
  Vi passerar kulturhistoriska områden såsom Baltzar von Platens grav, Motala Ström, Charlottenborgs Slott samt Motala Verkstads gamla fabriksområde. Det var här som den svenska industriella revolutionen startade.
  Så småningom närmar vi oss slusstrappan i Borenshult, som är kanalens brantaste och som består av 5 sammankopplade slussar med en total höjdskillnad på mer än 15 meter. Det är en spektakulär syn.
  Efter slussningen befinner vi oss på den vackra sjön Boren. Här kommer vi att passera Birgittas Udde och slottet Ulfåsa innan vi når fram till Borensberg där vi gör ett stopp på ca 40 min innan vi återvänder till Motala.

  Hjärtligt välkomna
  Björn och Erik
  Festkommittén

       

          S o m m a r   o c h   s e m e s t e r

  Varför inte ta med familjen eller åka ensam och semestra i glada Länkkamraters lag på någon av våra Sommarhem?
  I Handenlänkarna är vi ett litet gäng som i mitten av augusti brukar åka ner tillsammans för att fira semester i Ljunghusen med salta bad i den östra ändan av Öresund.
  Om du vill följa med oss till Ljunghusen kan du kontakta Stene för mer information. Du hittar hans telefonnummer i telefonlistan.
  Läs mer om både Hönö utanför Göteborg, Ljunghusen i Skåne, Lugnet utanför Arvika och Sunnerö utanför Lerum under länkarna till vänster.          R a p p o r t e r 

  Rapport från årsmötet
  Styrelsen fick full och tacksam ansvarsfrihet för 2018 och ur styrelsen omvaldes Björn, kassör, Gunnar (ordförande), Janne och Stickan. Som ny medlem i styrelsen invaldes Mattias. Under maj gjordes det ett fyllnadsval och Erik återinvaldes i styrelsen som sekreterare,
  Läs gärna verksamhetsberättelsen som du finner i pdf-format om du klickar på länken till vänster.

  Rapport från styrelsens möte den 15 maj
 • Gunnar och Erik har varit på förhandling med kommunen och denna gick mycket bra. Vi får hoppas att det räcker för att vi skall få ett höjt driftsbidrag för just nu använder vi våra magra besparingar för att få verksamheten att gå runt.
 • Ovanan med att vara på Riksförbundets kongress visade sig när våra ombud rapporterade från densamma. Själva kongressen är rätt så torr, späckad med formalia. När protokollet från kongresssen är justerat kommer ni att kunna läsa detsamma på vår hemsida.
 • Styrelsen tog med glädje emot att Gunnar är värd för vårt Midsommarfirande även denna Midsommarafton. Läs mer om evenemanget högre uopp på denna sida.
 • Vi ordnar en bussresa även denna augusti och ett hett tips från Festkommittén är att den kommer att gå till Göta Kanal.
 • Distriktet har frågat oss om vi vill ordna höstens Distriktsmöte men vi få här erkänna vårt tillkortakommande med personella resurser och tacka nej.
 • Vi hälsar Attention Haninge Tyresö och Hörselskadades förening Haninge välkomna till vår lokal. Föreningarna kommer att använda vår lokal under dagtid och det är positivt att den kommer att användas även på dagtid när vi sällan eller aldrig är där.
 • Styrelsen träffas nästa gång fredagen den 30 augusti.

  Om du har något förslag på verksamhet eller några frågor är du välkommen att kontakta styrelsen och du finner vår e-postadress via länken till vänster.  Hemsidan
  För att göra sidan så bra som möjligt önskar vi dina synpunkter på dess innehåll. Vad saknar du? Vad kan bli bättre?
  Tveka inte att säga till! Du gör det enklast genom att mejla webbredaktören på den klickbara länken längst ner på sidan.