Aktuellt


På den här sidan presenterar vi det som är på gång, aktuella möten och   rapporter från vårt Länksällskap!
Handensällskapet medlem i Rikslänkarna!


I slutet av maj antog styrelsen i Sällskapen Länkarnas Riksförbund Sällskapet Länkarna Handens medlemsansökan och, efter den karenstid som riksförbundet har i stadgarna för nyintredda sällskap på sex månader kommer vi att vara en fullvärdig medlem i förbundet.
Efter det att beslutet på det sammankallade medlemsmötet den 2 maj hade tagits om att vi i Handenlänkarna skulle ansluta oss till Rikslänkarna skrev våra firmatecknare i styrelsen, dvs ordförande Gunnar och kassör Björn på en inträdesansökan den 23 maj.
I det distrikt som vi är anslutna till är det endast ett sällskap som ännu inte har tagit ställning till om de skall söka medlemskap i Rikslänkarna.
Vårt Mellansvenska Distrikt behåller vi när vi ansluts till Rikslänkarna utan några organisatoriska förändringar, förutom ett namnbyte för att passa in i vår nya organisation.
Handenlänkarna kommer inte att se sitt beslut att ansluta sig till Rikslänkarna som att sällskapet på något vis ändrar uppfattning om att vi är Länkkamrater, oavsett om vi är anslutna till ett riksförbund eller ej. Vi ser oss som ett Länksällskap fyllt av länkkamrater som kämpar för att behålla vår egen nykterhet och för att de som vill men inte lyckas med att hålla sin nykterhet är de viktigaste uppgiften för oss att i vår dagliga gärning stötta dessa i dess kamp mot drogen.Foto Ingemar Rosén

Riksförbundets Kongress den 11 maj

Riksträff den 10 och den 12 maj


Sällskapen Länkarnas Riksförbunds Kongress den 11 maj och Riksträff på eftermiddagen den 10 och under förmiddagen den 12 maj.
Vi kommer efter hand att uppdatera informationen här på hemsidan allt eftersom programmet blir färdigt men vi kan redan nu börja med att fundera på vilka tre medlemmar som vi skall välja som våra kongressombud.

Motioner
Det som hastar, det är att det är hög tid att skriva motioner till Kongressen för dessa skall vara Förbundsexpeditionen tillhanda senast den 11 januari.
Både vårt sällskap och vi som enskilda medlemmar kan författa och sända in motioner.
Vi kan inte mejla in några motioner utan måste chansa på att Post Nord levererar motionerna till adress Sällskapen Länkarnas Riksförbund, Blomgatan 28, 169 60 Solna.

Riksförbundet hade sin förra kongress 2017 och du kan läsa kongressens uttalande i ett pdf-dokument genom att klicka här.


        Ö p p e t   o c h  s t ä n g t
Vi har öppet följande tiderVintertider
september - juni
Månd, onsd, fred. 19-21.
På måndagar är anhöriga hjärtligt välkomna!
      Sommartider
Från midsommar, juli och augusti
Onsdagar och fredagar 19-21
På fredagar är anhöriga hjärtligt välkomna!
Stängt i julhelgen
Vi har stängt Julafton, Annandag jul och Nyårsafton!        K o m m a n d e   p u n k t m ö t e n  

Punktmöten de kommande 4 veckorna:
 • Onsdagen den 26 december Stängt!
 • Onsdagen den   2 januari klockan 19.00!
 • Onsdagen den   9 januari klockan 19.00!
 • Onsdagen den 16 januari klockan 19.00!
 •         B i l j a r d t u r n e r i n g 

  Biljardturnering med åtföljande frosseri
  Det som kännetecknar oss Länkkamrater bäst är att vi spelar Biljard och att vi kan konsten att äta!
  Lördagen den 8 december gjorde Handenlänkarna skäl för båda dessa attribut med att först hälsa på hos Länksällskapet i Solna för en turnering runt Biljardbordet i sifferboll för att senare på aftonen åka hem till Handen för att frossa ur ett dignande julbord.
  Hur Biljardturneringen gick kan vi låta vara osagt men om jag berättar så pass mycket, att hemma i Handen har vi satt upp resultatlistan upp och ner. Detta för att våra tre spelare skall få stå på de tre översta pallplatserna. Ni kanske kan förstå resten?
  Vi var dock en trio som framåt eftermiddagen vände hem efter en lyckad dag med de avslutande orden ringandes i öronen att framåt våren kommer vi att spela en Biljardturnering i eaght ball.
  Den pytt som Solnasällskapet bjöd oss på hade snart sjunkit ner och det var dags att hugga in på vårt dignande julbord.
  Julbordet, som vi sedan ett par år återigen njuter av i vår lokal hade tillsammans med nära och kära samlat 23 deltagare. Förutom allmänt umgänge fick vi till livs lite bakgrundshistoria över den moderna julens tillkomst tillsammans med ett och annat bevingat ord från när och fjärran.


          R a p p o r t e r 

  Rapport från årsmötet
  Styrelsen fick full och tacksam ansvarsfrihet för 2017 och ur styrelsen omvaldes Björn, Erik, Gunnar (ordförande) och Stickan.
  Läs gärna verksamhetsberättelsen som du finner i pdf-format om du klickar på länken till vänster.

  Rapport från styrelsen
 • Om du har något förslag på verksamhet eller några frågor är du välkommen att kontakta styrelsen och du finner vår e-postadress via länken till vänster.  Hemsidan
  För att göra sidan så bra som möjligt önskar vi dina synpunkter på dess innehåll. Vad saknar du? Vad kan bli bättre?
  Tveka inte att säga till! Du gör det enklast genom att mejla webbredaktören på den klickbara länken längst ner på sidan.